088-0351360

Bereikbaar op werkdagen van 07:30u - 16:00u

Monteur Mechatronica

Beroep

Als monteur mechatronica ben je breed opgeleid en een echte alleskunner. Je bent zowel mechanisch als elektrisch onderlegd. Vakken waar je tijdens de opleiding in wordt getraind zijn onder andere monteren en stellen, pneumatiek/hydrauliek, PLC-techniek, elektrisch schakelen, verspanen, constructiebankwerken/lassen en elektrotechniek. In dit beroep ben je nooit uitgeleerd. Er komen steeds nieuwe technieken bij waarin je moet bijscholen. Belangrijk is verder dat je geen 9 tot 5 mentaliteit hebt. Monteur mechatronica is een prachtig en afwisselend vak dat nooit gaat vervelen.

Beroepsperspectief

  • Nieuwbouwmonteur

Als nieuwbouwmonteur ga je met behulp van tekeningen een complete machine en/of onderdelen bouwen. Dit doe je als team. Naast vakmanschap is het goed kunnen samenwerken bij dit beroep van groot belang.

  • Onderhoudsmonteur

Je hebt als onderhoudsmonteur de belangrijke taak een machine in goede conditie te houden. Je bent bezig met zoveel mogelijk beperken van ongewenste storingen. En als er onverhoopt toch een storing is, dan beschik jij over de capaciteit deze op te lossen. Daarnaast ben je bezig met revisies en verbeteringen van de machine.

  • Servicemonteur

Als servicemonteur ben je vaak onderweg naar klanten om service te verlenen in de breedste zin van het woord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan storingen oplossen, onderhoud of aanpassingen aan machines verrichten en advies geven. Naast vakkennis is het belangrijk dat je je flexibel opstelt, klantgericht werkt en representatief bent.

Toelatingseisen

Wij bieden, waar mogelijk, een 3-jarige BBL niveau 3 opleiding aan. Een andere optie is een 2-jarige BBL niveau 2 opleiding. Aan de hand van een intakegesprek en schoolresultaten bepalen we of je wordt toegelaten tot de opleiding. Een vmbo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg sector techniek of in een andere sector, met wiskunde en/of natuurkunde heeft de voorkeur.

Video