088-0351360

Bereikbaar op werkdagen van 07:30u - 16:00u

Metaalbewerker

Beroep

Als metaalbewerker heb je een afwisselend beroep. Tijdens je opleiding krijg je dan ook te maken met verschillende vakdisciplines. Denk hierbij aan zagen, snijbranden, knippen, buigen, richten, lassen en samenstellen. Je werkt nauwkeurig en als vakman heb je oog voor de kwaliteit van je werk. Het is belangrijk dat je een teamspeler bent maar ook zelfstandig kunt werken.

Beroepsperspectief

  • Constructiebankwerker

Als constructiebankwerker/lasser maak je lichte tot middelzware constructiedelen voor bijvoorbeeld transportmiddelen, gebouwen, bruggen, kranen en landbouwwerktuigen. Je bewerkt verschillende soorten staaf-, pijp-, profiel- en plaatmateriaal. Tijdens je opleiding krijg je te maken met verschillende lastechnieken zoals BMBE, Mig/Mag en Tig. In dit beroep ben je voornamelijk bezig met het samenstellen van verschillende onderdelen tot een product.

  • Plaat-constructiewerker

De opleiding constructie-plaatwerker kent diverse disciplines. In dit beroep gaat het om het vervaardigen van plaatconstructies voor verschillende producten. Variërend van kasten voor grote machines tot behuizingen voor installaties in bedrijven. Hierbij werk je met veel verschillende plaatbewerkingsmachines. Daarnaast krijg je te maken met de lastechnieken Mig/Mag en Tig.

Toelatingseisen

Wij bieden, waar mogelijk, een 3-jarige BBL niveau 3 opleiding aan. Een andere optie is een 2-jarige BBL niveau 2 opleiding. Aan de hand van een intakegesprek en schoolresultaten bepalen we of je wordt toegelaten tot de opleiding. Een vmbo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg sector techniek of in een andere sector, met wiskunde en/of natuurkunde heeft de voorkeur.

Video