088-0351360

Bereikbaar op werkdagen van 07:30u - 16:00u

Operator productietechniek

Beroep

De Operator productietechniek is vooral werkzaam bij middelgrote en grote productiebedrijven, op de productieafdeling in diverse sectoren van industrie waaronder bedrijven in de metaalproductenindustrie, gieterijen, elektrotechnische industrie, machine industrie, transportmiddelen industrie, hout- en meubelindustrie en overige bedrijven in de maakindustrie. De werkzaamheden van de Operator productietechniek vinden plaats binnen het bedrijf. De Operator productietechniek ie verantwoordelijk voor het productieklaar maken, het instellen en het bedienen en bijsturen van apparatuur en eventuele besturingscomponenten..

Beroepsperspectief

Binnen de opleiding Operator kun je kiezen uit verschillende richtingen en afhankelijk van het bedrijf waar je werkt doorgroeien naar specialistische functies.

Toelatingseisen

Wij bieden, waar mogelijk, een 3-jarige BBL niveau 3 opleiding aan. Een andere optie is een 2-jarige niveau 2 opleiding. Aan de hand van een intakegesprek en schoolresultaten bepalen we of je wordt toegelaten tot de opleiding. Een vmbo-diploma in de basisberoepsgerichte leerweg sector techniek of in een andere sector, met wiskunde en/of natuurkunde heeft de voorkeur.

Video